Gå till innehåll

Våren är tiden att shoppa blommor

Våren är nu här och det är en vacker tid på året då det kan vara kul med förnyelse. Tiden har nu kommit att köpa nya fina blommor till trädgården. Det finns ett antal blommor som passar särskilt bra att plantera i trädgården under våren.

Våren är tiden att shoppa blommor.

Blommor som passar på våren

Det finns många typer av blommor och buskar som kan vara fina att välja att köpa till sin trädgård. Några exempel på blommor som passar bra att köpa under våren är penséer, hyacinter, primula och krokus. De är alla blommor som tål om vädret skulle bli aningen kallare, vilket ju kan hända under vårmånaderna.

Pensé är en typ av blomma som man kan köpa till sin trädgård redan lite tidigare på våren eftersom blomsorten tål kallare väder. Hyacinter är också de tåliga blommor som är fina att ha under våren. Hyacinterna kommer i många fina färger som den klassiska röda färgen, vitt, blått och annat. Primulan är en typ av blomma som passar att använda i trädgården lite senare på våren när temperaturerna är lite högre och krokusen är slutligen en blomma som fungerar vid aningen kallare temperaturer. Krokusen kommer bland annat i färgerna gult och vitt.

Ytterligare en växt som passar bra att köpa till din trädgård just i maj är Gladiolus. Det är en fin växt som man planterar när det inte längre är frost. Gladiolus är en spetsig växt som kommer i olika fina färger.

Även solskydd ger förnyelse

Våren är alltså tiden att shoppa blommor till trädgården. Ett annat sätt att förnya sitt hus är att köpa solskydd till fönstren och markiser till uteplatser. Solskydden kommer i flera olika färger och typer av tyg och kan anpassas till det specifika huset och bli ett stilrent inslag som även gör nytta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.